wie zijn wij?

Welkom op de website van Falabella Stoeterij La Rosa! 

Mijn naam is Rosanne Louwerse (27), Hier zal ik u wat meer vertellen over mijzelf, mijn liefde voor het bijzondere Falabella paardje en hoe dit is uitgegroeid tot  erkende Falabella Stoeterij La Rosa.

Tijdens mijn vmbo opleiding werd de opdracht gegeven een maatschappelijke stage uit te voeren, ik zat op dat moment in het derde leerjaar en was 14 jaar oud. De stageplaats mocht ik zelf uitkiezen. Ik kwam terecht bij Falabella Stoeterij El Charco in Goes. 

Met erg veel plezier heb ik daar mijn stage week doorgebracht, en groeide de liefde voor deze prachtige kleine paardjes.

Tot eind 2016 toen El Charco stopte was ik daar nog vaak in de stallen te vinden.

Tot 25 augustus 2017 had ik 3 Falabella paardjes in eigen bezit, en was ik bezig met het uitbreiden en professionaliseren van toen nog Falabella stal La Rosa. Er hebben in de periode van juni 2017 tot augustus 2017 veel ontwikkelingen plaatsgevonden. 

Op 18 juni 2017 ontving ik een mailtje van Willem Goudsblom met de vraag of ik contact met hem op wilde nemen. Willem Goudsblom was toen eigenaar van Falabella Stoeterij de Bleekmeerhoeve. 

Willem en Tineke zijn 15 jaar geleden gestart met Falabella Stoeterij De Bleekmeerhoeve. Omdat Willem door gezondheidsredenen niet langer al het werk kon doen wat bij een stoeterij komt kijken, was hij op zoek naar iemand om mee samen te werken. Hij kwam terecht op de website van Falabella stal La Rosa. 

Er was direct een klik, en na een aantal ontmoetingen en gesprekken hebben we met elkaar besloten dat ik De Bleekmeerhoeve van Willem en Tineke zou overnemen. Dat betekende dan ook dat alle 11 merries en 2 veulens, van Noord-Holland naar Zeeland moesten verhuizen. 

Het betekent ook dat Falabella stal La Rosa en Stoeterij De Bleekmeerhoeve vanaf september 2017 samen verder zijn gegaan onder de naam Falabella Stoeterij La Rosa.  

Een ander bekend gezicht op de stoeterij is mijn moeder Hanneke Louwerse. Zij helpt vaak mee met de dagelijkse werkzaamheden, en is er op de jaarlijkse Europese Falabella Keuring en andere evenementen altijd bij!  

In de toekomst hoop ik mijn Falabella bestand verder uit te breiden, en Falabella paardjes te fokken die correct gebouwd zijn, goede bewegingen hebben, en lief zijn van karakter.

Heeft u vragen, of wilt u meer informatie?

Wij staan u graag te woord!  

 

Namens de Stoeterij,

Rosanne Louwerse